Diana over liefdespiegelen
MeTime2gether
18 december 2021 

Diana over liefdespiegelen

Ik had besloten om een online training te maken. Maar ik verzon smoesjes om er niet aan te beginnen. Smoesjes zoals: “Ik wil met leuke dingen bezig zijn" en "Ik heb geen tijd voor mezelf.” Ondertussen was ik met van alles bezig, behalve met mijn business. Mijn werkelijke probleem was dat ik geen hulp wilde en er niet om durfde te vragen. En bovendien: aan wie moest ik het vragen? Eigenlijk was ik mijn probleem aan het vermijden.

Maame en ik kwamen met elkaar in contact door haar kinderboek Prinses Mamma. Ze bood aan om me te liefdespiegelen, als tegenprestatie voor mijn bijdrage aan het project. Ik ging in op haar aanbod omdat Maame een veelzijdige vrouw is met veel levenservaring. Ze heeft een heel ander perspectief dan ik. Daar wilde ik gebruik van maken.

Sinds mijn liefde spiegel ben ik milder voor mezelf. In plaats van mezelf pushen, gun ik mezelf rust. Dat kwam door het zinnetje: ‘Laat Diana met rust.’ Die kwam binnen. Aan de hand van de moodboard opdracht heb ik een strategie uitgestippeld naar mijn grote doel als ondernemer.

Door Maame’s perspectief en onvoorspelbare vragen - ze is geen coach maar een spiegel - moest ik me op een andere manier openstellen. Ik hoefde alleen naar mezelf te kijken. Ze had geen oordeel, maar wel een mening. In die mening was de liefde duidelijk merkbaar: ze gaf terug wat ze zag aan mijn non verbale houding. Dit was soms confronterend. Maar omdat ze steeds checkte of haar waarneming klopte, had ik het gevoel dat ik de regie in handen had met Maame als warme en betrokken cheerleader. Daar waar nodig gaf ze me concrete tips. De video methode vind ik heel prettig, evenals de opdrachten via voice bericht. En niet te vergeten: Maame’s humor :)

Waarom zou je niet met liefde naar jezelf kijken en laten kijken? Die liefde komt binnen door wie Maame is en hoe ze de vragen stelt. Iedereen heeft een innerlijke verbinding met zichzelf, maar we hebben anderen nodig om onszelf en elkaar vanuit een nieuw perspectief te zien. Het meedenken en de vragen zijn hierin heel waardevol. En je mag zelf bepalen wat je ermee doet. Als je met Maame in De Liefde Spiegel kijkt, zie je hoe bijzonder je bent. En dit wens ik iedereen toe!

Diana Matenahoru Life coach voor mensen met een migratieachtergrond Ja, doe mij een liefde spiegel! Home page
Over de schrijver
MeTime2gether
Reactie plaatsen