Ready for change * George Floyd
MeTime2gether
03 juni 2020 

Ready for change * George Floyd

https://youtu.be/zHQubndgT0E

Goedemorgen.

Op 23 mei deelde ik in een persoonlijke video mijn ervaring met racisme. Oa bij de politie toen ik aangifte deed. Maar ook gewoon op stap met vrienden. Ik deed een oproep om je verhaal te delen. Vandaag diezelfde oproep.

Hoop

Ik ben meer dan dit onderwerp. Daarom sprak ik er liever niet over. Ik was bang om in een hokje te worden geplaatst. Maar blijkbaar hebben we er allemaal nog het een en ander over te zeggen. De afgelopen week was zeer verdrietig. Persoonlijk, met een sterfgeval en het nieuws rondom George Floyd. Maar ik heb hoop in mezelf, de mensen om me heen en de volgende generatie.

1% beter

Ik kan het niet meer verkopen aan mijn dochter, neefjes, nichtjes en andere kleintjes dat 'de wereld nou eenmaal zo is.' Ik wil het 1% beter doen. Voor onszelf en onze kids.

Iets doen

Wil je iets doen? Ga in gesprek. Met jezelf. Met iemand die op je lijkt. En met iemand die totaal niet op je lijkt. Laat zien waar het pijn doet als iemand je aanspreekt op je huidskleur en niet als persoon. Deel waarom het je kwaad maakt als iemand je uitmaakt voor racist. Jouw stem telt. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn. Maar het is tijd om naar onszelf en elkaar te luisteren.

Wees pissig. Blijf respectvol.

Geïrriteerd omdat het onderwerp discriminatie weer voorbij komt terwijl je vindt dat er niks aan de hand is? Begin daar. Wees pissig. Wees geïrriteerd. Maar houd het gesprek open. Respectvol.

Ik luister.

Stay safe. Make love. Lach. Huil. Raas. Tier. Wanhoop. Vind hoop. Weet dat je de moeite waard bent en dat je stem gehoord mag worden. Ik luister. Stuur je verhaal naar maamejoses@gmail.com De stilte voedt de ziekte. ❤️ Maame

#loveisthecure #GeorgeFloyd #storiesmatter #youmatter #staysafe #❤

Maame Joses

www.maamejoses.com

Over de schrijver
MeTime2gether
Reactie plaatsen