12 redenen om lid te worden van Outfit Library LESS!
MeTime2gether
21 augustus 2018 

12 redenen om lid te worden van Outfit Library LESS!

Outfit Library LESS is de eerste kledingbibliotheek in Arnhem. In deze “eindeloze inloopkast” kunnen alle vrouwen bijzondere kledingstukken en accessoires van zeer uiteenlopende stijlen ontdekken, voor €30 per maand. Ik werd fan na mijn eerste bezoek, dankzij de tip van mijn buurvrouw!

Dit zijn mijn 12 redenen om lid te worden van Outfit Library LESS.

 1. Je hebt altijd iets om aan te trekken.

Je zou letterlijk iedere dag iets anders kunnen dragen! Omdat je een combinatie van maximaal 3 kledingstukken en/of 6 accessoires maakt die je zo vaak kunt ruilen als je wilt, kun je in een maand tot wel 120 nieuwe items uitproberen. Dus 5 dagen per week, 3 kledingstukken en/of 6 accessoires per dag. Oftewel: vrijheid voor de bewuste fashionista!

 1. Je bespaart geld.

Doordat je een vast bedrag per maand betaalt van €25 of €30 euro voor een maandelijks opzegbaar abonnement, houd je goede grip op de portemonnee. Een andere optie is voor €5 per dag een item lenen. Bijvoorbeeld wanneer je naar een bruiloft, jubileum, (verkleed)feest of andere speciale gelegenheid gaat. Je betaalt het bedrag van het item plus €5 leengeld. Als je het de volgende dag terugbrengt krijg je het volledige bedrag van het item terug. Voor iedere dag dat je het item houdt gaat er €5 af van het bedrag dat je terugkrijgt.

 1. Je bespaart tijd.

Als je nu naar je kledingkast gaat vind je ongetwijfeld kleding die je al lange tijd niet hebt gedragen. Grote kans dat je dagelijks ongemerkt dezelfde kleren opzij schuift terwijl je verzucht dat je niks hebt om aan te trekken. Het iedere dag maken van dezelfde beslissing om iets niet te dragen kost stiekem energie en tijd. In plaats van een overvolle kledingkast houd je het bij een aantal basics plus de wisselende kleding van Outfit Library LESS. Je hebt nu meer overzicht in je kledingkast en komt daardoor veel sneller tot combinaties. Hiermee bespaar je kostbare tijd waarin je (goed gekleed) leuke dingen kunt doen.

 1. Je bespaart ruimte.

We weten dat we 80% van de tijd slechts 20% van onze kleren dragen. Dat betekent dat je kledingkast gevuld is met veel items die je niet meer gaat dragen maar die wel veel ruimte in beslag nemen. Die ruimte kun je goed gebruiken. In sommige gevallen zou je zelfs een kleinere kledingkast kunnen aanschaffen waardoor je meer ruimte overhoudt in je slaapkamer. Like magic!

Meer ruimte in je omgeving betekent ook meer ruimte in je hoofd. Hierdoor begin en eindig je de dag met meer rust in je hoofd. Aankleden wordt een overzichtelijke activiteit in plaats van een berg kleren op het bed na het afwijzen van 80% van je garderobe.

 1. Je wordt creatiever met je outfits.

Meer ruimte + meer overzicht = meer combinaties. Je hebt meer ruimte omdat je telkens ruilt maar niet koopt. Je moet wel nieuwe combinaties creëren want alles is telkens nieuw en maar tijdelijk in je garderobe. Misschien toch maar weer eens je sieraden collectie afstoffen en spelen met wat past bij je nieuwe outfits :)

 1. Het is beter voor het milieu.

In plaats van vaker kleding te kopen in Fast Fashion winkels zoals Primark waar kleren worden beschouwd als wegwerpartikelen, kies je een duurzame optie. Bij de kledingbibliotheek wordt alles eruit gehaald wat in een kledingstuk zit omdat het zo vaak mogelijk gedragen wordt. De inkoop van de kleding is tweedehands en zoveel mogelijk van duurzame en bewuste merken. Hierbij worden de natuur en grondstoffen met respect behandeld. Meer weten? Zie Netflix documentaire 'True cost'.

 1. Het is beter voor mensen

Je geniet van mooie kleding en maakt geen deel meer uit van een keten van leed. De makers van kleding in 3e wereld landen doen al jaren een oproep aan ons in het Westen om niet te negeren dat voor veel mode producenten mensenlevens minder waard zijn dan verkoopcijfers. Meer weten? Zie Netflix documentaire 'True cost'.

 1. Voor de lol!

Wie houdt er nou niet van een wekelijk of maandelijks verkleedpartijtje? Als kinderen deden we bijna iedere dag maar als volwassenen komen we er niet aan toe. Terwijl het wonderen doet voor je ontspanning, plezier en creativiteit. Kinderen zijn niet voor niks zo blij, ze snappen het geheim van een verkleedfeestje! Of je nu een speciale gelegenheid hebt of gewoon in de stemming bent voor een totaal andere look: dit is de plek om te experimenten en lol te hebben met je styling.

 1. Voor kleding stijl inspiratie. Beschouw het als de meest uitgebreide inloopkast inclusief tourgids met een collectie van kleding en accessoires die wekelijks verandert! Je kunt hier regelmatig uitjes, thema workshops en swap parties bijwonen. Zo kom je op nieuwe ideeën voor het dragen van kleding die je al bezit en nieuwe complete outfits die je wilt uitproberen.
 1. Voor de gezelligheid

Outfit Library LESS is een plek waar je een kopje thee kunt drinken met eigenaresse en oprichter Maria Kuznetsova terwijl je door prachtige stijlboeken bladert. Ik kan het weten, bij mijn eerste bezoek bleef ik uren kletsen en sloeg ik de sportschool een keertje over. Al was het passen van de kleren een leukere work out en heb ik ook binnen de winkel flink wat stappen gezet richting de 10000 stappen per dag!

 1. No more buyers regret

Je hoeft niet meer te wikken en wegen als je twijfelt want het is een leen artikel. Mocht je het na een tijdje gedragen te hebben zo mooi vinden dat je het wilt kopen kan dat altijd nog. Dus, dames met fear of commitment: hier is je uitkomst. Tijd voor een casual affair with option to marry :)

 1. Het is goed voor je zelfbeeld ongeacht je maat

Zou het niet heerlijk zijn om altijd toegang te hebben tot de juiste maat? Wanneer je af bent gevallen of aan bent gekomen wil je liever niet telkens een compleet nieuwe garderobe aanschaffen. Dit kan betekenen dat je maandenlang rondloopt in kleding die niet aansluit bij je lichaam. Been there, did not like it. Hierdoor voel je je niet aantrekkelijk en ga je zelfs feestjes of afspraken uit de weg. Je hebt immers niks om aan te trekken. Met een abonnement bij Outfit Library LESS is dit probleem opgelost. Je kunt immers altijd ruilen voor de juiste maat! Je zelfbeeld krijgt een boost want als je in de spiegel kijkt klopt je outfit bij je lijf en kun je je aandacht weer richten op belangrijke zaken. Zoals die knappe man die al de hele avond naar je kijkt of vol zelfvertrouwen dat sollicitatie gesprek in gaan. You're back baby!

Outfit Library LESS vind je op Nieuwe Plein 13, 6811 KP Arnhem (1 minuute loopafstand van Arnhem CS). Meer informatie vind je op https://www.outfitlibraryless.nl

Nou, ik hoop dat je nieuwsgierig bent geworden naar Outfit Library LESS en eens een kijkje komt nemen. Het heeft mij in ieder geval op een heel andere manier naar kleding, bezitten versus lenen en duurzaamheid doen kijken. Wie weet raak je zelfs geïnspireerd tot een liefdesaffaire met jouw eigen garderobe. Meer kledingstijl tips, blogs en videos vind je op www.ditismijnstijl.nl

door Maame Joses - Dit is mijn stijl

Over de schrijver
MeTime2gether
Reactie plaatsen