10 kledingstijl tips voor mammas om weer lekker in je vel te zitten na huiselijk geweld
MeTime2gether
23 oktober 2018 

10 kledingstijl tips voor mammas om weer lekker in je vel te zitten na huiselijk geweld

Je leven weer opbouwen na huiselijk geweld brengen we niet gauw in verband met kleding of personal styling. Laten we eerlijk zijn: huiselijk geweld is nog altijd behoorlijk in de taboe sfeer. Toch hebben personal styling en mezelf aandachtig kleden voor mij en andere vrouwen die ik ken een enorme rol gespeeld in weer de controle terug nemen en lekker in mijn vel zitten. Hieronder zijn 10 kleding stijl tips als je een mamma bent op weg naar je droomleven na een ervaring met huiselijk geweld.
1. Draag zachte stoffen.
Kies stoffen die fijn aanvoelen. Om je langzaam maar zeker weer veilig te voelen in je lichaam besteed je extra aandacht aan wat fijn voelt. Bijvoorbeeld met een zachte sjaal in de winter of een soepele wikkeljurk in de zomer. Draag stoffen die zacht voelen op de huid, vooral natuurlijke materialen. Na verloop van tijd heeft dat fijne gevoel invloed op je gevoel van veiligheid.
2. Ga eens naar een kleding ruil of organiseer er zelf een.
Geen budget voor nieuwe kleding? Bezoek gratis een kleding ruil middag. Bijvoorbeeld 1x per maand bij Outfit Library Less Arnhem. Hier breng je kleding in die nog in goede staat verkeert en ruil je het met anderen die ook weer hun kleding en accessoires inbrengen. Er zijn meerdere kleding ruil events door Nederland. Het voelt goed om van kleding af te zijn die je niet meer draagt en nieuwe kleding mee te nemen die je garderobe nieuw leven inblaast. En dat allemaal zonder de portemonnee te trekken :)
3. Pas kleren voor dat Cleopatra gevoel.
Ga een winkel binnen en pas de kleren die weerspiegelen hoe je je wilt voelen. Je hoeft niks te kopen, het gaat nu alleen om je lekker voelen en een spiegelbeeld zien waar je trots op bent. Later kun je altijd nog teruggaan om het kledingstuk te kopen maar voor nu gaat het puur om het passen. Als je je voelt als een koningin in een heerlijke zachte mantel - ook al is het maar voor even - neem je andere beslissingen dan wanneer je in een versleten joggingsbroek rondloopt. You're worth it.
4. Draag sieraden voor kracht.
Je hebt waarschijnlijk een sieraad dat een speciale betekenis voor je heeft. Iets dat je kracht geeft vanwege een herinnering of degene die het aan je gaf. Draag de mooie ketting, armband, ring, sjaal of oorbellen met een speciale betekenis om meer in je kracht te staan. Vooral op die dagen dat je een uitdaging voor je hebt.
5. Sta stevig in je schoenen.
Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt in deze periode van herstel. Daarom kun je beter sleehakken of platte sandalen dan hoge naaldhakken dragen in de zomer en niet al te hoge hakken in de winter. Waarom? Je probeert letterlijk je balans weer terug te vinden in jezelf en het leven. Je schoenkeuze kan hier een enorme rol in spelen. Zorg dat je eerst stevig in je schoenen staat terwijl je stappen zet naar je droomleven. Daarna kun je altijd weer spelen met mooie, uitdagende hakken. Whatever makes you feel good :)
6. Kleed je nagels aan.
Neem je tijd om zorgvuldig je nagelriemen te verzorgen, je nagels te knippen, vijlen en lakken. Kleed ze als het ware aan. Dit is een van de manieren om oxytocine aan te maken, het vrouwelijke gelukshormoon. Dus plan een moment, ontspan je en geef jezelf uitgebreid deze aandacht kado.
7. Check je bh maat.
De kans is groot dat je de laatste tijd amper aan jezelf toekwam. Bij een nieuw begin hoort nieuw ondergoed en een goed passende bh. Laat je hiervoor gratis opmeten bij Hunkemoller. Wanneer je nu nieuwe kleren koopt en aantrekt is de basis in order en ziet de kleding er des te beter uit.
8. Weg met nare herinneringen.
Als je goed oplet tijdens het aankleden zal het je opvallen dat je weerstand hebt als je uitreikt naar een bepaald kledingstuk. Kleding is emotie. Dat betekent dat hoe je je voelde toen je het kledingstuk de laatste keer aanhad opgeslagen is in je onderbewuste. Neem dat gevoel van weerstand serieus. Je kunt 2 dingen doen als er nare herinneringen kleven aan een kledingstuk. Je kunt bewust nieuwe herinneringen maken die blij en fijn zijn door leuke dingen te doen terwijl je de kleding draagt. Als de herinneringen te heftig zijn kun je het kledingstuk beter doneren aan de kledingbank of het Leger des Heils. Een ander heeft namelijk niet dezelfde herinneringen aan de kleren en kan er daarom van genieten.
9. Zin om te spelen? Kom kleding lenen!
Je wilt jezelf opnieuw uitvinden voor deze nieuwe fase van je leven en verschillende stijlen uitproberen maar waarschijnlijk kun je niet onbeperkt shoppen. Word daarom lid van een kledingbibliotheek, bijvoorbeeld Outfit Library LESS in Arnhem. Voor slechts €30 per maand kun je zoveel outfits uitproberen als je maar wilt! Op www.outfitlibraryless.nl vind je hier meer informatie over.
10. Claim je 'Dit is mijn stijl' korting.
Als een mamma die zelf een nieuwe start maakte na huiselijk met personal styling als geheim wapen, bied ik vanuit mijn bedrijf 'Dit is mijn stijl' een stijl sessie aan met 75% korting. Boek alleen of met een vriendin de complete Stijl, Figuur en Kleur sessie. Stuur een mail naar info@ditismijnstijl.nl met als onderwerp: 'Nieuw begin' en vertel me hoe je je vanaf nu wilt voelen in je kleding. Ik neem dan contact met je op. Op www.ditismijnstijl.nl vind je meer informatie over 'Dit is mijn stijl.'
Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad terwijl je de stappen neemt naar jouw droomleven. Dat je iedere ochtend naar jezelf mag stralen in de spiegel. En als je een beetje hoop kunt gebruiken is hier een lied dat ik speciaal voor jou schreef. Het heet 'Hope to Rise'. Enjoy!
Met stijlvolle groet,
Maame Joses
Over de schrijver
MeTime2gether
Reactie plaatsen